Er word vaak gevraagd hoe werkt adoptie eigenlijk? Is het niet vele malen makkelijker om een konijn bij een winkel te kopen, een winkel die verder geen vragen stelt of voorwaarden stelt voor het nemen van een konijn?

Ja, dit is zeker makkelijker, maar eigenlijk ook weer niet en dan is het ook maar de vraag van wat voor konijn krijgt u echt, hoe gaat het met het konijn als het zijn/haar karakter gaat ontwikkelen? Kan het konijn wel samen met mijn konijn? Wat als het koppelen niet gaat? Wat als het konijn gaat bijten? Allemaal onderwerpen die wij willen voorkomen door onze voorwaarden op te stellen en met onze werkwijze, want wij krijgen heel veel konijnen in de opvang van mensen die dachten makkelijk een konijn in de winkel te kopen en zich totaal anders gingen ontwikkelen dan verwacht of niet samen konden met het andere konijn, dit is inmiddels ontelbaar geworden. Onze werkwijze kost u wellicht iets meer tijd, maar door onze werkwijze heeft u daarna wel echt konijnen die bij uw situatie en elkaar passen. Daarnaast geeft u een konijn/konijnen een tweede kans, super toch?

Mocht u interesse hebben in een konijn/konijnen in onze opvang dan vragen wij u het aanvraagforumulier voor adoptie in te vullen. 
Want het ene konijn is een houdini, het andere konijn kan niet op tegels, een ander konijn mag geen groente/fruit hebben wegens darmproblemen, een ander konijn heeft meer ruimte nodig, een ander konijn heeft een hogere ren nodig. Op deze manier kunnen wij een goed beeld vormen welke konijnen mogelijk in de situatie passen. Ook vinden wij het natuurlijk leuk om te zien hoe de konijnen terecht komen.

Heeft u al een konijn? en is de bedoeling dat deze gekoppeld wordt, dan hebben wij een karakteromschrijving nodig van uw konijn, aan de hand hiervan kunnen wij gaan kijken voor een geschikte match.

En hoe nu verder? een afspraak?

Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak middels speeddate of een koppelvakantie. Speeddate houd in dat wij middels een afspraak (wordt hier een uur voor ingepland) gaan kijken naar de juiste match. Is er een match dan mogen de konijnen samen weer mee naar huis, is er geen match, dan gaan we kijken of er een ander konijn beter bij past. Koppelvakantie houd in dat ze een aantal dagen tot een week bij de opvang blijven logeren. Na een paar dagen logeren kunnen we weer naar huis in hun eigen verblijf. Voor koppelvakantie zitten hiervoor nog 5,- per dag aan verbonden. Laat dit ook in het aanvraag formulier weten, hier is beperkt plek voor. Een konijn is een vrij territoriaal dier, daarom is het belangrijk dat ze bij ons in de opvang op neutraal terrein kennismaken.

Na het invullen van het aanvraagformulier krijgt u altijd automatisch een bevestiging van ontvangst. Als u deze niet heeft gehad, is het formulier niet bij ons binnen gekomen. Krijgt u geen reactie van ons? Check dan uw spam box, daar wilt deze regelmatig in belanden.

Vergeet niet onze voorwaarden voor herplaatsing te lezen, dit in het belang van de konijnen.

 

 

Aanvraag formulier AdoptieKoppelvakantie Contract
Word – 36,2 KB 163 downloads