Vakantieopvang

Voor de baasjes die er even lekker tussenuit willen en de zorg het liefst volledig overdragen aan een deskundige op het gebied van konijnen is het mogelijk om gebruik te maken van onze dienst.
Doordat wij 5 verblijven met ruime ren beschikbaar stellen voor 2 of meer konijnen is deze optie alleen mogelijk voor buitenkonijnen (of binnen konijnen in de zomer wanneer de temperatuur van buiten gelijk is aan die van binnen), dit geldt ook voor de 5 verblijven voor konijnen die alleen zijn. Voor deze verblijven lopen de konijnen overdag in een afgezette ren zodat ze niet continu in het verblijf zitten. Ook is het mogelijk om vakantieopvang te boeken met uw eigen verblijf. Deze wordt dan op een plek gezet waar zoveel mogelijk schaduw staat.

Wij zijn het gehele jaar geopend voor vakantie opvang.  Wij adviseren u voor de vakantie periodes tijdig te reserveren. Wij vangen in de vakantieperiodes geen langharige konijnen op I.v.m het risico op de madenvlieg. 

 

Het verblijf voor 1 konijn (Ferplast)

Het verblijf bestaat uit een stevig Ferplast Grand Lodge zoals hiernaast afgebeeld, met ruimte om te bewegen, daarnaast zullen ze overdag in een ren op het gras loslopen. Het vakantieverblijf zelf bestaat uit 2 ruime verdiepingen met nog een kleinere ruimte erboven als nachtverblijf. Door middel van een trappetje komen ze op de verdieping boven en boven kunnen ze doormiddel van een klein trappetje naar het nachthok, naast het vakantieverblijf krijgen ze overdag de mogelijkheid om los te lopen in een afgezette en overdekte ren. Het vakantieverblijf is hiernaast op de foto afgebeeld. Deze verblijven staan onder de bomen, deze zorgen voor schaduw en verkoeling in de hete zomermaanden. Het verblijf is ten grootte van 1.60m lengte bij 80cm breed en een hoogte van 1.17m (wegens dubbele verdieping).  Het verblijf wordt minstens 2x per week volledig gereinigd. Met heet weer wordt dagelijks de ontlasting eruit gehaald. Indien nodig dan wordt dit vaker gedaan.

Het verblijf voor 2 konijnen of meer (Standaard ren)

Het verblijf bestaat uit een overkapte ren met daarin een schuilverblijf. Het vakantieverblijf is hieronder op de foto afgebeeld.
Het verblijf is ten grootte van ongeveer 2m breed bij 2.5m Lengte en een hoogte van 95cm.
De dieren lopen los in het verblijf en worden niet opgesloten. De ren is voorzien van stevig metalen en marterproof traliewerk en een weerbestendige schuilplaats gemaakt van gehard plastic. Bovenop de ren hebben wij golfplaten bevestigd zodat het altijd droog is in het verblijf. 
Het verblijf wordt minstens 1x per week volledig gereinigd, met heet weer wordt dagelijks de ontlasting eruit gehaald. Indien nodig dan wordt dit vaker gedaan.

Het verblijf voor 2 konijnen of meer (Grote ren 1)

Net zoals het standaard verblijf, bestaat dit verblijf uit een ruime overkapte ren met daarin een schuilverblijf. Het vakantieverblijf is hieronder op de foto afgebeeld. Het verblijf is het dubbele van verblijf 2 in de lengte. Dit verblijf is 2m breed bij 4m lengte en een hoogte van 95cm. De dieren lopen los in het verblijf en worden niet opgesloten. De ren is voorzien van stevig metalen en marterproof traliewerk en een weersbestendige schuilplaats gemaakt van gehard plastic. Bovenop de ren hebben wij golfplaten bevestigd zodat het altijd droog is in het verblijf en in de zomermaanden is voorzien van schaduw. Het verblijf wordt minstens 1x per week volledig gereiningd, met heet weer wordt dagelijks de ontlasting eruit gehaald. Indien nodig dan wordt dit vaker gedaan.

 

Het verblijf voor 2 konijnen of meer (Grote ren 2)

Net zoals de Standaard ren de Grote ren 1 bestaat dit verblijf uit een ruime overkapte ren met daarin een schuilverblijf. Het vakantieverblijf is hieronder op de foto afgebeeld. Dit verblijf is 2.1m breed bij 5m lengte en extra hoog met een hoogte van 1.20m. Daarnaast heeft deze ren de mogelijkheid om via de buis op een stukje gras te komen, het gras die tegen de ren zit die is afgezet heeft een afmeting van 70cm breedte bij 1.9m lengte extra. De dieren lopen los in het verblijf en worden niet opgesloten. De ren is voorzien van stevig metalen en marterproof traliewerk en een weersbestendige schuilplaats gemaakt van gehard plastic. Bovenop de ren hebben wij golfplaten bevestigd zodat het altijd droog is in het verblijf en in de zomermaanden is voorzien van schaduw. Het verblijf wordt minstens 1x per week volledig gereiningd, met heet weer wordt dagelijks de ontlasting eruit gehaald. Indien nodig dan wordt dit vaker gedaan.

 

Voer/water

Hooi wordt door ons zelf gevoerd (hooi van eigen land).
Wij voeren zelf Havens Kuni Hobby Pro (Konijnenkorrel)(Hiernaast afgebeeld).
Omdat konijnen een gevoelig darmstelsel hebben raad ik u aan om zelf uw eigen voer mee te nemen. Indien u toch kiest voor een verblijf inclusief voer dan voeren wij het voer zoals hierboven vermeld.
Er word dagelijks groente of fruit gevoerd (mochten de dieren dit kennen) en minstens 2x per dag wordt het water ververst.
Voer- en drinkbakjes/flesjes zijn aanwezig bij de opvang, maar mogen ook zelf meegenomen worden.

 

Controle dieren

Er is de gehele dag oog op de dieren. Ze worden minstens 3x per dag gecheckt.
Bij warm weer krijgen de dieren icepods, in de vriezer gelegde flessen en ventilatoren. Wij kunnen ze ook preventief insprayen tegen de maden ziekte. Deze spray is tot 4 weken werkzaam.

 

Kosten Vakantieopvang Per dag
1 Klein of Dwerg konijn €6,-
1 Middelgroot of Groot konijn €8,-
2 Kleine of Dwerg Konijnen in de Standaard ren €10,-
2 Kleine of Dwerg Konijnen in de Grote ren 1 €14,-
2 Kleine of Dwerg Konijnen in de Grote ren 2 €18,-
3 Kleine of Dwerg Konijnen in de Standaard ren €14,-
3 Kleine of Dwerg Konijnen in de Grote ren 1 €18,-
3 Kleine of Dwerg Konijnen in de Grote ren 2 €22,-
4 Kleine of Dwerg Konijnen in de Standaard ren Niet mogelijk wegens dan te weinig ruimte voor de konijnen om te bewegen
4 Kleine of Dwerg Konijnen in de Grote ren 1 €21,-
4 Kleine of Dwerg Konijnen in de Grote ren 2 €25,-
2 Middelgrote of Grote konijnen in de Standaard ren €12,-
2 Middelgrote of Grote konijnen in de Grote ren 1 €16,-
2 Middelgrote of Grote konijnen in de Grote ren 2 €20,-
3 Middelgrote of Grote konijnen in de Standaard ren Niet mogelijk wegens dan te weinig ruimte voor de konijnen om te bewegen
3 Middelgrote of Grote konijnen in de Grote ren 1 €20,-
3 Middelgrote of Grote konijnen in de Grote ren 2 €24,-
4 Middelgrote of Grote konijnen in de Standaard ren Niet mogelijk wegens dan te weinig ruimte voor de konijnen om te bewegen
4 Middelgrote of Grote konijnen in de Grote ren 1 Niet mogelijk wegens dan te weinig ruimte voor de konijnen om te bewegen
4 Middelgrote of Grote konijnen in de Grote ren 2 €26,-
Meer dan 4 Kleine, Dwerg, Middelgrote of Grote konijnen In overleg wegens paardenstal ter beschikking te stellen

I.v.m. dat grote konijnen een verblijf nodig hebben met een ruim/groot schuilplek hebben wij daar aparte rennen voor met schuilplek

Deze tarieven zijn inclusief dagelijks vers water, hooi, bodembedekking en uw eigen voer. (Het water wordt minstens twee keer per dag ververst of aangevuld).

Let op wij vangen in de vakantieopvang geen langharige konijnen op!!!

Lees goed kopje annuleringskosten door! 

 

Toeslagen (Overige kosten/extra verzorging) Per dag/Per dier/Per keer
Eigen voer Bij prijs in
Konijnenkorrel van de opvang €1,-
Eigen voerton Bij prijs in
Voerton vanuit de opvang om voeding in te bewaren (Deze krijgt u na afloop mee naar huis) €5,-
Groenvoeding naast hooi en brok €1,-
Anti Myiasis Spray (Insprayen tegen madenziekte) €5,-
Nagels knippen €5,-
Dierenarts €10,- per rit, excl, kosten van de dierenarts
Medicatie €5,-
Dwangvoeding €5,-

Alle kosten voortvloeiend uit een dierenartsbezoek zijn voor uw eigen rekening.

Indien dwangvoeding toegediend moet worden (deze is standaard op voorraad). Dit bestaat uit een poeder welke aangemaakt moet worden met water, hierin zitten veel vezels, vitamines en mineralen die een konijn nodig heeft.

 

Annuleringskosten

Bij annulering rekenen wij 25% van het totaal gereserveerde bedrag. Bij minder dan 14dagen van te voren, 50% van het totaal gereserveerde bedrag.

Wordt het dier enkele dagen eerder opgehaald dan afgesproken, dan wordt toch de totale periode in rekening gebracht. Dit in verband met het feit, dat er op dat moment geen reservering meer gemaakt kan worden omdat de vakantieopvang vol geboekt staat.

 

Voorwaarden

 • Betaling wordt op de dag van brengen voldaan.
 • Konijnen dienen ingeënt te zijn tegen minstens RHD 1 & RHD 2 (Dit moet aan te tonen zijn, d.m.v. boekje mee nemen naar de opvang).
 • Neem voldoende voer mee!!
 • De breng- en haal dag tellen ook mee als 2 volle dagen. (Ongeacht het tijdstip van brengen/halen).
 • Bij binnenkomst worden de dieren volledig nagekeken, mochten zij in een zieke toestand verkeren dan hebben wij het recht om de konijnen te weigeren.
 • In geval van nood of ziekte nemen kunnen wij contact met u opnemen. Wij maken direct een afspraak bij onze eigen dierenarts. De kosten van het consult en de eventuele medicatie worden doorberekend aan de eigenaar/eigenaren.
 • Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden bij overlijden van uw konijn/konijnen.
 • Het brengen en ophalen van uw konijn/konijnen is alleen op afspraak! Mocht er iets tussen komen waardoor u uw konijn/konijnen niet op tijd kunt brengen of ophalen laat dit dan tijdig weten via de telefoon.
 • Bij niet ophalen van de konijnen hebben wij het recht de konijnen na 14 dagen te herplaatsen, dit is niet herroepbaar. Restitutie van de verblijfskosten is in dit geval niet mogelijk
 • Let op bij annulering rekenen wij 25% van het totaal gereserveerde bedrag. Bij minder dan 14dagen van te voren, 50% van het totaal gereserveerde bedrag.
 • Wordt het dier enkele dagen eerder opgehaald dan afgesproken, dan wordt toch de totale periode in rekening gebracht. Dit in verband met het feit, dat er op dat moment geen reservering meer gemaakt kan worden omdat de vakantieopvang vol geboekt staat.

LET OP:
Het onderbrengen van uw konijn in konijnenopvang Ashley is geheel op eigen risico.

Let op bij annulering rekenen wij 25% van het totaal gereserveerde bedrag. Bij minder dan 14dagen van te voren, 50% van het totaal gereserveerde bedrag. Wordt het dier enkele dagen eerder opgehaald dan afgesproken, dan wordt toch de totale periode in rekening gebracht. Dit in verband met het feit, dat er op dat moment geen reservering meer gemaakt kan worden omdat de vakantieopvang vol geboekt staat.

 

Aanvraag formulier vakantieopvang (Kan zijn dat vakantieopvang al vol zit, bij reactie op uw aanvraagformulier is geen garantie dat er nog plek is)


Vakantiecontract
Word – 229,8 KB 196 downloads